Universell utforming i bygg

Universell utforming i bygg betyr i korte trekk at at alle bygg som er ment for offentligheten skal være tilgjengelig for flest mulig mennesker, uansett funksjonsnedsettelse. Bygget skal være både trygt og effektivt å bruke for blinde og svaksynte, noe som gjør at man må tenke inkluderende helt fra start.

Safedeck er totalleverandør på universell utforming i bygg, og bistår med produkter, løsninger, rådgivning og analyse. Siden 2007 har vi bygget opp vår kompetanse, og vi er nå markedsledende innen sektoren. Vi leverer produkter under vårt eget merkevarenavn, til markedets beste priser.

Vårt hovedkontor ligger i Oslo, men vi utfører oppdrag over hele landet – med rask leveringstid.

Taktile felt og ledelinjer

Taktile felt og ledelinjer sørger for at personer med nedsatt synsevne kan orientere seg trygt og effektivt både i bygg og utendørs.

LES MER

Taktile skilt

Taktile eller «følbare» skilt gjør blinde og svaksynte i stand til å orientere seg tryggere og mer effektivt rundt omkring i bygg eller områder, og er derfor en sentral del av et universelt utformet landskap.

Vi leverer alt av taktile skilt – infotavler, piktogramskilt, tekniske dørskilt osv.

Bestill direkte fra vårt produktutvalg i nettbutikken, eller kontakt oss dersom du har spørsmål eller trenger gode råd om skilting.
Vi har også på lager de ekstra eksklusive spesialproduserte skiltene på buet ramme 200x200mm, fra Sam Produkter. Ta kontakt for tilbud og varebeholdning på disse.

Kjøp på nett Kontakt oss for tilbud

Trappeneser

Riktige trappeneser gir både økt synlighet og sklisikring, og er dermed er et av de viktigste enkelttiltak man kan gjøre for å minimere faren for fall og uhell i trapper.

Trappeneser skal ha en luminanskontrast på minimum 0,8 i forhold til underlaget, og de skal være sklisikre. Trappenesene skal gå i hele trappetrinnets bredde og skal markere 40mm inn på trinnet. Vi anbefaler også at trappenesene bygger ned på opptrinnet.

SafeDeck leverer trappeneser av høy kvalitet, for både utendørs og innendørs montering.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud, eller kjøp direkte i nettbutikken.

Kjøp på nett Kontakt oss for tilbud

Glassmerking

Kontrastmerking av glassflater er en viktig del av universell utforming.

Foliering av glass i dører og vinduer forhindrer kollisjon, og det skilles tydelig mellom glassdører og tilstøtende glassflater. Det brukes også som innsynsskjerming og for å forsterke egen profilering gjennom bruk av logo, farger osv.

Ihht norsk standard leverer vi kontrastmerking på glassflater i to høyder, hhv 90 og 150 cm over gulv. Dette er en funksjonell og estetisk løsning som møter Blindeforbundets krav til universell utforming.

Vi leverer også kundetilpassede løsninger etter ønske.

Ta kontakt med oss for å få et uforpliktende tilbud om glassmerking i ditt bygg.

Kontakt oss for tilbud